Ο καιρός της Φλώρινας

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίρος στο 5ο Παμμακεδονικό αντάμωμα


Στο 5ο Παμμακεδονικό Αντάμωμα, που πραγματοποιήθηκε στην Τ.Κ. Σιταριάς κατά το τριήμερο 10,11, και 12 Ιουλίου, παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίρος. Κατά τον χαιρετισμό του, είπε αναλυτικά τα εξής:
«Συμπατριώτες μου, Φίλες και φίλοι, Νέοι και νέες, Αγαπητά μας Μακεδονόπουλα, Σας καλωσορίζουμε εγκάρδια στο 5ο Παμμακεδονικό Αντάμωμα. Η καρδιά της Μακεδονίας χτυπά για ακόμα μια φορά εδώ, στη μικρή σε πληθυσμό αλλά μεγάλη σε ιδέες και δράσεις Σιταριά!!! Είμαι βέβαιος ότι και η φετινή εκδήλωση θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία, όπως άλλωστε και οι προηγούμενες. Η προσπάθεια μιας μικρής ομάδας νέων από τη Σιταριά, που είχε ως στόχο την προβολή και τη διατήρηση της τοπικής παράδοσης, κατέληξε να αποτελεί γεγονός που προσελκύει πλήθος επισκεπτών από όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης. Αξίζουν λοιπόν θερμά συγχαρητήρια σε όλους και όλες όσους κόπιασαν ώστε να καθιερωθεί αυτή η πραγματικά μοναδική εκδήλωση στη συνείδηση όλων μας. Τα νιάτα, η νεολαία μας, οι Σιταριώτες και οι Σιταριώτισσες, μας δείχνουν τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε, μας δείχνουν την πορεία που θα μας βγάλει από τα δεινά που όλοι μας βιώνουμε σήμερα, και δεν είναι άλλη από αυτήν της ενότητας, του εθελοντισμού και της κοινής δράσης. Η Φλώρινα, η Σιταριά, η Δυτική Μακεδονία, υποδέχεται με αγάπη τα δικά της παιδιά. Γιατί αυτά είναι παιδιά όλων μας, είναι παιδιά της Μακεδονίας, της Ελλάδας ολόκληρης!!!
Εμείς οι Μακεδόνες είμαστε περήφανοι για το παρελθόν και το παρόν μας, γι’ αυτό και είναι αναγκαία η δημιουργία μονιμότερων δεσμών μεταξύ των απανταχού Μακεδόνων, για να γνωρίζουν οι νέες γενιές την ιστορία και τον πολιτισμό μας. Στέλνουμε λοιπόν σήμερα από εδώ, προς πάσα κατεύθυνση, το μήνυμα της αυθεντικής έκφρασης και ερμηνείας της ιστορικής μας ταυτότητας. Τιμούμε τις αξίες και τις ρίζες της Μακεδονικής γης. Δημιουργούμε στέρεες βάσεις και γέφυρες φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των Μακεδόνων της μητροπολιτικής Ελλάδας και των Μακεδόνων της διασποράς.
Συμπατριώτες μου,Αδέλφια της διασποράς, Το 5ο Παμμακεδονικό Αντάμωμα αποτελεί ατράνταχτη απόδειξη ότι, αν και έχουμε απλωθεί απ’ άκρη εις άκρη του κόσμου, παραμένουμε πολίτες της μιας και μοναδικής μας πατρίδας, της Μακεδονίας μας, της Ελλάδας!!! Η καρδιά των Μακεδόνων χτυπάει σήμερα εδώ, στη Σιταριά. Και δεν πρόκειται να σταματήσει ποτέ, κρατώντας ζωντανά τα ήθη και έθιμα μας. Πιστοί στην παράδοσή μας μπορούμε να πετύχουμε κάθε μας στόχο και να αντιμετωπίσουμε τις διαβολές των ανιστόρητων. Σας ευχαριστώ για άλλη μια φορά που μας τιμάτε με την παρουσία σας εδώ και σας καλώ να απολαύσετε την αγάπη και τη ζεστή φιλοξενία μας.».

Δεν υπάρχουν σχόλια: